Zakon o elektroničkim komunikacijama

Carrefour – najveći maloprodajni lanac u Francuskoj (i u Europi) zamrznuo je cijene 100 proizvoda do kraja mjeseca studenog – navodi časopis “Ja trgovac”.

To je reakcija na pritisak vlade predsjednika Macrona da se pomogne potrošačima u borbi sa rekordno visokom inflacijom.

Taj potez slijede sada i drugi trgovci, pa je tako francuski naftni div TotalEnergies najavio daljnje korake za smanjenje cijena. TotalEnergies će smanjiti cijene goriva na svojim benzinskim postajama diljem Francuske od 1. rujna do kraja godine.

Stopa inflacije u Francuskoj je 6,7%, a u Hrvatskoj je skoro dvostruko veća – 12,3%, pa pozivamo i naše trgovce da zamrznu cijene po uzoru na Carrefour, jer Vlada je zamrznula cijene za samo 8 proizvoda, a ostalima cijene stalno rastu, a ne kupuju potrošači samo tih osam proizvoda.

Ne može nitko reći da francuska ekonomija nije tržišna, pa ipak su se trgovci odlučili na zamrzavanje cijena, svjesni činjenice da njihova pozicija ovisi o tome koliko potrošači kupuju.

Ima li takve svijesti i kod naših trgovaca vidjet ćemo uskoro.

Pročitajte više:

 

Issu/Ja Trgovac

Objavio: Branimir Spajić

Podjelite:

Poštovani/a,

otvoreno je novo savjetovanje na koje ste pozvani. Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=20576

Tema savjetovanja je: Javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o elektroničkim komunikacijama, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona

Opis savjetovanja: Ovim se Nacrtom prijedloga zakona uređuje područje elektroničkih komunikacija, i to pružanje elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, pružanje univerzalnih usluga te zaštita prava korisnika, gradnja, postavljanje, održavanje i korištenje elektroničke komunikacijske infrastrukture, povezane opreme i povezanih usluga te određenih značajki terminalne opreme, uvjeti tržišnog natjecanja te prava i obveze sudionika na tržištu elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, djelotvorno upravljanje radiofrekvencijskim spektrom te adresnim i brojevnim prostorom, digitalni radio i televizija, zaštita podataka, sigurnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga te obavljanje inspekcijskog nadzora i kontrole u elektroničkim komunikacijama, postupak donošenja odluka i rješavanja sporova u elektroničkim komunikacijama, kao i ustrojstvo, djelokrug i nadležnost nacionalnog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije, poštanske usluge i željezničke usluge.

Savjetovanje je otvoreno do: 17.5.2022.

Srdačan pozdrav,

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Više objava iz ove kategorije

Moj svijet hrane budućnosti

Moj svijet hrane budućnosti

6. lipnja 2022. održana je u Sisku Završna konferencija projekta “Moj svijet hrane budućnosti”. Projekt je provodila...

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.