Stari model naplate grijanja

stu 19, 2017

Podjelite:
nerazdjelnicima posted: ”   HEP – TOPLINARSTVO d.o.o.
10000 ZAGREB, MIŠEVEČKA 15A tel: Obračun, dugovanje, reklamacije računa: 01/6009 602 e-mail: toplinarstvo@hep.hrwww.hep.hr/toplinarstvo     Poštovani gospodine P.,   u nastavku su informacije veza”

Respond to this post by replying above this line

 

 

Nova objava na Udruga za zaštitu potrošača ‘Razdjelnici topline’

 

Povratak na model obračuna 2EG (po m2) i izmjena korektivnog faktora u 1

autor nerazdjelnicima

 

 HEP – TOPLINARSTVO d.o.o.
10000 ZAGREB, MIŠEVEČKA 15A

tel: Obračun, dugovanje, reklamacije računa: 01/6009 602

e-mail: toplinarstvo@hep.hrwww.hep.hr/toplinarstvo

 

 

Poštovani gospodine P.,

 

u nastavku su informacije vezane za promjenu modela za raspodjelu i obračun troškova isporučene toplinske energije za grijanje prostora.

 

Ukoliko svi krajnji kupci spojeni na zajedničko mjerilo prelaze na novi model raspodjele i obračuna troškova isporučene toplinske energije za grijanje prostora, potrebno je da nam ovlašteni predstavnik/ci suvlasnika dostavi/e novu Odluku o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju na zajedničkom mjerilu toplinske energije, koja se temelji na odluci većine suvlasnika zgrade/građevine. U slučaju da krajnji kupci odaberu raspodjelu i obračun troškova isporučene toplinske energije za grijanje prostora prema površini, u Odluci je potrebno označiti model raspodjele 2EG. Obrazac Odluke o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju na zajedničkom mjerilu toplinske energije predstavnik suvlasnika može zatražiti od HEP-TOPLINARSTVA d.o.o.

 

Ukoliko samo manji dio krajnjih kupaca spojenih na zajedničko mjerilo želi promijeniti model raspodjele i obračuna troškova isporučene toplinske energije za grijanje prostora, predstavnik suvlasnika treba pisanim putem obavijestiti poduzeće koje su krajnji kupci ovlastili da za njih vrši očitanje razdjelnika i HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. o promjeni modela raspodjele s modela 3EG (prema razdjelnicima) na 2EG (prema površini) u kojoj će navesti na koje krajnje kupce se odnosi zahtjev i od kojeg obračunskog razdoblja (mjeseca) je isti u primjeni. Ako zaprimimo predmetni zahtjev predstavnika suvlasnika te ukoliko nam na kraju obračunskog razdoblja poduzeće koje vrši očitanje razdjelnika za krajnje kupce navedene u zahtjevu ne dostavi očitanje razdjelnika, HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. će obračun za navedene krajnje kupce izvršiti prema modelu 2EG (prema površini).

 

U tom slučaju je bitno napomenuti da se za krajnje kupce toplinske energije za koje će se raspodjela i obračun troškova isporučene toplinske energije obavljati prema modelu 2EG (površina), a njihov stambeni/poslovni prostor je spojen na zajedničko mjerilo toplinske energije na kojem se za većinu suvlasnika raspodjela i obračun obavlja prema modelu 3EG (prema razdjelnicima), primjenjuje korekcijski faktor isporučene toplinske energije, koji iznosi 2. Primjena korekcijskog faktora znači da se krajnjim kupcima koji nisu ugradili razdjelnike, odnosno kojima je u obračunu toplinske energije primijenjen model 2EG, raspodjeljuje 100% više toplinske energije u odnosu na količinu koja bi im se raspodijelila samo temeljem površine njihovih prostora.

 

Međutim, Pravilnikom o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju (NN 99/14, 27/15 i 124/15) je propisano da se korekcijski faktor može mijenjati Odlukom o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju. S obzirom na navedeno, predstavnik suvlasnika stambene zgrade ima mogućnost dostaviti HEP-TOPLINARSTVU d.o.o.o. potpisan i ovjeren zahtjev za promjenu korekcijskog faktora u 1. U slučaju da korekcijski faktor smanjite s 2 na 1, krajnjim kupcima koji imaju raspodjelu i obračun prema modelu 2EG (prema površini) neće se obračunavati veća količina toplinske energije u odnosu na količinu koja im se raspodjeljuje prema površini njihovog prostora.

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete nam se obratiti na e-mail: toplinarstvo@hep.hr.

 

S poštovanjem

 

 

 HEP – TOPLINARSTVO d.o.o.
10000 ZAGREB, MIŠEVEČKA 15A

tel: Obračun, dugovanje, reklamacije računa: 01/6009 602

tel: Dežurna služba (tehnički kvarovi):

– Zagreb, bez naselja Dubrava, Maksimir, Pešćenica: 01/6009 601

– Zagreb – Trg bana J. Jelačića, Belostenčeva ulica i Šeferova ulica: 01/2421 085

– Zagreb – naselje Dubrava: 01/2851 557

– Velika Gorica: 01/6222 074

– Samobor: 01/3362 981

– Zaprešić: 01/3310 518

tel: Informacije o ugradnji razdjelnika:

01/6009 519 (Zagreb) i 01/6009 558 (Velika Gorica, Samobor, Zaprešić)

e-mail: toplinarstvo@hep.hrwww.hep.hr/toplinarstvo

 

From: Perić P. [mailto: pperic@gmail.com] 
Sent: Monday, June 19, 2017 10:42 AM
 To: toplinarstvo
 Subject: razdjelnici

 

poštovani   u našoj zgradi od 150 stanova ugradili smo razdjelnike i nezadovoljni smo sa velikim računima i sa malo grijanja kao i mnogi drugi.zgrada je u Zagrebu,  Ulica  zeznutih potrošača 1 i 2 želja nam je vratiti se na plaćanje grijanja po m2 pa vas molimo za uputu kaj moramo napraviti da to i ostvarimo. Molim vas žurni odgovor      zahvaljujem u ime svih stanara ,

predstavnik suvlasnika P.Perić

nerazdjelnicima | 18/11/2017 u 10:29 am | Kategorije: Uncategorized | URL: https://wp.me/p7YxBO-ed

Komentiraj    Pregledaj sve komentare

 

Otkažite pretplatu kako više ne biste primali objave od Udruga za zaštitu potrošača ‘Razdjelnici topline’.
Promijenite email postavke ovdje: Upravljanje pretplatama.

Problem s klikom? Copy and paste this URL into your browser:
http://razdjelnici-topline.org/2017/11/18/povratak-na-model-obracuna-2eg-po-m2-i-izmjena-korektivnog-faktora-u-1/

 

 

Thanks for flying with WordPress.com

 

Više objava iz ove kategorije…

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content