SIGSHOP – Konferencija o sigurnosti u trgovini i maloprodaji

Objavio Ana Knežević

Predsjednica udruge

pro 14, 2023

Podjelite:

 

U organizaciji časopisa “Sigurnost” krajem studenog u Zagrebu je održana konferencija o sigurnosti u trgovini i maloprodaji.

Na konferenciji se razgovaralo o poslovnoj inteligenciji i digitalnom označavanju u trgovini, naprednim rješenjima zaštite u retail parkovima, integriranim sigurnosnim rješenjima u retailu, trendovima i rješenjima za učinkovitost u sustavima povratnih naknada u maloprodaji, utjecaju kibernetičkih rizika na uspjeh u trgovini, ali i vatrodojavi i evakuaciji u trgovačkim lancima, procesima uvođenja eura, te o zaštiti potrošača.

Na konferenciji je prezentirano kakvo je stanje sigurnosti u maloprodaji, te na koji način poslodavci gledaju na problematiku krađa i regulativu u tom segmentu.

HUZP je predstavila novine u Zakonu o zaštiti potrošača, te upozorila na kakva sve probleme nailaze potrošači na prodajnim mjestima, kada budu optuženi da su nešto uzeli, pa čak i pregledani.

To se najčešće dešava na nedopušten i nezakonit način, pred svim ostalim kupcima i gotovo bez ikakve osnove.

Sve se to dešava iz razloga što trgovci nisu dovoljno educirani za ponašanje u takvim situacijama, ali ni većina potrošača ne zna kakva su im prava i kako se mogu zaštiti u takvim slučajevima, pa je nužno više educirati i jednu i drugu stranu, na što nas je upozorila i Europska komisija.

Više objava iz ove kategorije…

Ukidaju li se fizički tokeni?

Ukidaju li se fizički tokeni?

Već duže vremena Zagrebačka banka obavještava svoje klijente da od 15. veljače 2024. neće biti moguće koristiti...

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content