Predavanje u Samoboru 6.03.2018.

ožu 6, 2018

Podjelite:

Potrošači znaju premalo o svojim pravima

U sklopu programa Građanski utorak, POU Samobor je 6. ožujka u POP UP kinu na Autobusnom kolodvoru, u suradnji s Udrugom za zaštitu potrošača Grada Samobora, organiziralo predavanje i tribinu o pravima i sigurnosti potrošača na digitalnom tržištu. Na taj se način željelo obilježiti  Svjetski dan prava potrošača, 15. ožujka 2018. godine, koji se ove godine obilježava pod motom „Učinimo digitalno tržište poštenijim“.

Vrlo interesantno predavanje Ane Knežević, predsjednice Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, nažalost je popratilo tek nekoliko vrlo zainteresiranih potrošača, pa ne čudi podatak da su naši potrošači među onima koji su gotovo najlošije informirani u Europi o svojim pravima.

Iako su smjernice UN-a da bi sve što vrijedi za klasičnu trgovinu, trebalo također vrijediti i za e-trgovinu, to nažalost nije tako i brojne su prijevare koje prijete s interneta, pa se zato mnogi ustručavaju na taj način kupovati. Od krađe identiteta, koja se u SAD-u već događa na dnevnoj bazi u čak 2.500 slučajeva, do lažnih cijena, nepotpunih informacija, lažnih prodavača i lažnih kupaca.

Ana Knežević ponudila je 8 važnih savjeta za trgovanje na internetu, a prvi od njih je da prepoznate lažne web stranice (one bez zelenog lokota). Uz sve to, ako vam se i dogodi da vas netko prevari ili pokuša prevariti, obratite se svakako policiji, inspekciji ili nekoj od udruga za zaštitu potrošača. I sljedeći put dođite na ovakva predavanja na kojima ćete saznati puno korisnoga što će vam omogućiti da ostvarite svoja potrošačka prava.

DK

Više objava iz ove kategorije…

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content