Natjecanje “That’s my idea”

Carrefour – najveći maloprodajni lanac u Francuskoj (i u Europi) zamrznuo je cijene 100 proizvoda do kraja mjeseca studenog – navodi časopis “Ja trgovac”.

To je reakcija na pritisak vlade predsjednika Macrona da se pomogne potrošačima u borbi sa rekordno visokom inflacijom.

Taj potez slijede sada i drugi trgovci, pa je tako francuski naftni div TotalEnergies najavio daljnje korake za smanjenje cijena. TotalEnergies će smanjiti cijene goriva na svojim benzinskim postajama diljem Francuske od 1. rujna do kraja godine.

Stopa inflacije u Francuskoj je 6,7%, a u Hrvatskoj je skoro dvostruko veća – 12,3%, pa pozivamo i naše trgovce da zamrznu cijene po uzoru na Carrefour, jer Vlada je zamrznula cijene za samo 8 proizvoda, a ostalima cijene stalno rastu, a ne kupuju potrošači samo tih osam proizvoda.

Ne može nitko reći da francuska ekonomija nije tržišna, pa ipak su se trgovci odlučili na zamrzavanje cijena, svjesni činjenice da njihova pozicija ovisi o tome koliko potrošači kupuju.

Ima li takve svijesti i kod naših trgovaca vidjet ćemo uskoro.

Pročitajte više:

 

Issu/Ja Trgovac

Objavio: Branimir Spajić

Podjelite:

Projekt „That’s My Idea„ koji provodi CODICI u partnerstvu s Hrvatskom udrugom za zaštitu potrošača (Hrvatska) i LT CA (Vartotojų aljansas, Litva) ima za mlade umjetnike važnu obavijest!
Riječ je o inicijativi koja ima za cilj podići svijest o temi intelektualnog vlasništva mladih umjetnika, te proširiti svijest o moralnom, pravnom i ekonomskom značaju kršenja intelektualnog vlasništva. Danas se često susrećemo sa kršenjem intelektualnog vlasništva posebice u području umjetnosti, te ovim projektom želimo naglasiti važnosti zaštite kod ulaganja u kreativnost, inovacije i poduzetništvo.
Novost koju s vama želimo podijeliti odnosi se na natječaj za glazbenike i autore glazbenih djela koji za vas može biti prilika za vidljivost i pomoć u zaštiti intelektualnog vlasništva.

Prijavi se na natječaj: That’s My Idea

Mladi glazbenici i autori glazbenih djela, tražimo baš vas!

Jeste li zainteresirani za sudjelovanje u natječaju koji će vam omogućiti:
• vidljivost u europskim razmjerima, vama i vašoj glazbi;
• mogućnost dobivanja besplatne pravne pomoći za zaštitu vašeg rada;
• mogućnost sudjelovanja u renomiranom glazbenom natjecanju Campus Band u Italiji?

Ako je odgovor potvrdan, kliknite ovdje kako biste ispunili obrazac za sudjelovanje i poslali nam originalnu i neobjavljenu pjesmu (vrlo bitno) koju želite podijeliti!

Nadalje, sudjelovanjem u natjecanju postat ćete aktivni dio projekta „That’s My Idea„ pomažući u podizanju svijesti mladih Europljana o poštovanju i zaštiti autorskih prava.

Za sve dodatne informacije i nejasnoće, slobodno se javite na predsjednica@huzp.hr

Više objava iz ove kategorije

Moj svijet hrane budućnosti

Moj svijet hrane budućnosti

6. lipnja 2022. održana je u Sisku Završna konferencija projekta “Moj svijet hrane budućnosti”. Projekt je provodila...

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.