Ministarstvo gospodarstva projekt

ožu 1, 2021

Podjelite:

“Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati”

Hrvatska udruga za zaštitu potrošača provodila je tijekom 2020. godine projekt pod nazivom “Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati”, kojega je financiralo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a provođen je u partnerstvu sa Visokom školom za informatičke tehnologije –  VSITE.

Projekt se sastojao u provođenju ankete među  621 učenikom srednjih škola i 209 studenata Visoke škole za informacijske tehnologije, a anketom se htjelo provjeriti koliko je ova populacija upoznata sa digitalnim pravima.

Na temelju provedene ankete pripremljena su predavanja, koja su zbog epidemioloških mjera uglavnom održana online, a 5 predavanja je snimljeno i stavljeno na YouTube kanal.

Kao zajednička aktivnost sa Ministarstvom gospodarstva održano je predavanje studentima VSITE-a u kojem im je predstavljen Europski potrošački centar – ECC, a predstavila ga je voditeljica tog centra. 

Nakon predavanja provedena je evaluacijska anketa, u kojoj su svi sudionici iskazali zadovoljstvo održanim predavanjima, a većina se izjasnila da su puno naučili, te da su spremni to znanje prenijeti i drugima.

Projekt je završio tiskanjem brošure , koja je podijeljena učenicima i studentima koji su sudjelovali u projektu, a objavom na web stranici HUZP-a bit će dostupna svim posjetiteljima našeg portala.

    Ovdje objavljujemo linkove na YouTube kanal, na kojima se mogu pogledati predavanja, kao i prezentacije sa nasnimljenim glasom, koje su dostavljene u srednje škole i koje su učenici pogledali i poslušali online i brošuru u PDF format.

Link na predavanje  na temu “”Pametni uređaji, internet i kako ga koristiti” kojega je maturantima Prve tehničke škole Tesla u Zagrebu 24.11.2020. održala Zdenka Kocmur, predstavnica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača

https://www.youtube.com/watch?v=Ph15_xc4gRg

 ,Link na predavanje kojega je na VSITE-u 25.11.2020. održala voditeljica Europskog potrošačkog centra – Danijela Marković Krstić – 

Link na predavanje na temu “Društvene mreže – prednosti i nedostaci” kojega je 26.11.2020. maturantima Prve tehničke škole Tesla održala Zdenka Kocmur, predstavnica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača.

 Link na predavanje na temu “Internet trgovina – prednosti i mane” kojega je 03.12.2020. održala studentima VSITE-a Zdenka Kocmur, predstavnica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača

https://youtu.be/3PHpOVI09ql

Link na predavanje na temu “ Internet, pametni uređaji i mladi”kojega je studentima VSITE-a 04.12.2020. održala Zdenka Kocmur, predstavnica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača

https://youtu.be//II5HpMqahiw

Link na predavanje na temu “ Pametne tehnologije i potrošači” kojega je studentima VSITE-a 07.12.2020. održala Zdenka Kocmur, predstavnica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača.


   Tekst brošure “Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati”.
Copy of katalog (huzp.hr)

Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati (huzp.hr)
   PP prezentacija sa nasnimljenim glasom, na temu “Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati”.- Kristina Petljak

  PP prezentacija sa nasnimljenim glasom, na temu “ Društvene mreže – prednosti i nedostaci”. – Ana Knežević

                                                                                            Ana Knežević


1.03.2021.

Website | + posts

Više objava iz ove kategorije…

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content