Kućni otpad-pismo naše članice

stu 10, 2019

Podjelite:

Pošiljatelj: miroslava
Poslano:7. studenog 2019. 15:17
Primatelj: predsjednik@vlada.hr; predsjednik@sabor.hr; ministar@mzoe.hr; ministarstvo@mzoe.hr
Predmet: Izmjene i dopune Uredbe o gospodarenju komunalnim OTPADOM (Klenovica- Novi Vinodolski)

Gospodo !

Izmjenama i dopunama Uredbe… još  jednom ponovno i ponovno nas male dozvoljavate pljačkati preko K.T.D. kroz tzv. PRIKUPLJANJE I ZBRINJAVANJE  komunalnog otpada bez obzira imali  OTPADA ili ne, boravili u svojim nekretninama ili ne. Očito vam to ide dobro u prilog, jer vam se bez imalo truda u proračun  slijeva PDV pa se onda i možete hvaliti i bahatiti nad demokratski izabranim zastupnicima u Saboru. Živite od nas i bilo bi vrijeme da se za nas počnete i brinuti. Nas male, (koji uopće nemamo otpada u pojedinim nekretninama prisiljeni smo plaćati fiksnu naknadu), izjednačavate sa velikim „proizvođačima OTPADA“ i prikupljate na taj način sredstva kojima se, po svim pokazateljima, razbacujete i od njih dobivate i vaše plaće. Zato tražim:

  • OBRAČUN PRIKUPLJANJA I ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA PREMA PREUZETOM OTPADU U KOJEM BI BILA UKLJUČENA KOLIČINA PREUZETOG OTPADA I SAMO  ZA TO EVENTUALNO DODANA MINIMALNA FIKSNA NAKNADA. ZA KUĆANSTVA U VIŠEKATNICAMA TREBA OBRAČUN BITI PREMA ČLANOVIMA OBITELJI KOJI TU I ŽIVE !!!

Obrazloženje:

Brojni građani imaju nekretnine u kojima uopće ne borave ili vrlo rijetko, posebno je to vidljivo u zimskim mjesecima, ili nekretnine naslijeđene i sl. a moramo tu parazitsku tzv. –  minimalnu javnu uslugu plaćati svaki mjesec cijelu godinu iako nemamo nikakvog OTPADA i nismo prevaranti. Pročitajte pisma Hrvatske udruge za zaštitu potrošača kao i moje brojne upućene meilove Vama i drugima koji su na bilo koji način u mogućnosti poduzeti nešto i zaštiti nas male, jer nikome nije jasno što to rade djelatnici u nadležnom ministarstvu i na koji način razmišljaju !!!??? Cijene tzv. prikupljanja i zbrinjavanja OTPADA , lijeni i nesposobni, monopolisti  KTD-ei povećali su od 300 do 500 % a ništa se nije promijenilo (čast pojedinim mjestima). Osvrnite se samo po Zagrebu (koji je u svakim vijestima) a isto je i u drugim mjestima i gradovima.

Vezano za prethodno  ponovno.

  • ZAHTJEVAM i pokretanje procedure za UKIDANJE čl. 13 Uredbe … i/ili njegovu dopunu o maksimalnoj potrošnji osnovnih energenata – vode, struje … radi održavanja nekorištene nekretnine kako bi nas se oslobodilo plaćanja tzv. minimalne javne usluge.

Uz pozdrav

Miroslava

Više objava iz ove kategorije…

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content