HUZP sudjeluje u projektima MINGA

sij 14, 2020

Podjelite:

Dodijeljena financijska podrška za dva projekta Hrvatske udruge za zaštitu potrošača

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je dana 30. srpnja 2019. godine na svojim mrežnim stranicama Javni natječaj “Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošnja za građane Republike Hrvatske”. 

Nakon provedenog natječajnog postupka,  odabrano je šest projekata kojima se dodjeljuje financijska podrška za provedbu projektnih aktivnosti koje pridonose boljoj informiranosti i edukaciji građana Republike Hrvatske u području digitalizacije i održive potrošnje.

Zadovoljstvo nam je izvijestiti Vas da je Hrvatskoj udruzi za zaštitu potrošača dodijeljena financijska podrška za dva projekta.

Projekt  „Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati“ izvodi se u partnerstvu sa partnerskom organizacijom Visokom školom za informacijske tehnologije  u Zagrebu u iznosu od 96.512,50 kn. Cilj je provedbom projekta podići razinu znanja kod ciljane populacije  o pravima potrošača u digitalnom dobu , te educirati potrošače putem radionica i predavanja o kako koristiti pametne uređaje u svoju korist te time izbjeći neželjene posljedice, koje podatke o sebi korisnici smiju objavljivati i davati drugima, objasniti politiku zaštite privatnosti GDPR (Opća uredba o zaštiti osobnih podataka), kako se zaštititi od prevaranata i nelegalne trgovine. Nadalje, cilj je Udruge putem edukacije osvijestiti mladu populaciju da koriste pametne uređaje pametno i da znaju svoja potrošačka prava prilikom korištenja istih. Projektne aktivnosti obuhvaćaju provođenje i obradu on line ankete među učenicima i studentima, održavanje radionica i predavanja učenicima, studentima i građanima, snimanje i postavljanje predavanja na You Tube, izradu brošure o pametnim tehnologijama i obilježavanje Svjetskog dana prava potrošača.

Projekt „#znano #neznano o pravima potrošača u eri #digitalne platformizacije“ izvodi se u partnerstvu sa partnerskom organizacijom Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu u iznosu od 96.857,00 kn. Cilj je projekta ukazati mladim potrošačima na sve izazove i opasnosti korištenja internetske tehnologije u svakodnevnom životu, posebice prilikom kupovine proizvoda putem interneta i korištenja usluga u svrhu transporta. Cilj je projekta educirati, posebice mlade o njihovim potrošačkim pravima, posebice digitalnim potrošačkim pravima i kako ta prava koristiti za vlastitu dobrobit i društvenu dobrobit u digitalno doba. Projektne aktivnosti obuhvaćaju provođenje primarnog istraživanja među mladima,  održavanje informativno-edukativnih radionica s ciljem edukacije mladih potrošača i korisnika usluga o zaštiti njihovih prava u digitalnom dobu, izrada brošure o pravima potrošača u digitalnom dobu i obilježavanje Svjetskog dana prava potrošača.

Više informacija možete pronaći ovdje: https://gospodarstvo.gov.hr/aktualno/za-sest-projekata-udruga-za-zastitu-potrosaca-dodijeljeno-preko-pola-milijuna-kuna-potpora/12577

Više objava iz ove kategorije…

Ukidaju li se fizički tokeni?

Ukidaju li se fizički tokeni?

Već duže vremena Zagrebačka banka obavještava svoje klijente da od 15. veljače 2024. neće biti moguće koristiti...

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content