Eurotribina : Kuna odlazi ,euro dolazi

pro 2, 2022

Podjelite:

Krajem studenog 2022. Godine u organizaciji Hrvatskog radija i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj održana je u Europskom domu tibina pod nazivom “Kuna odlazi, euro dolazi”.

 

 

Gosti tribine su bili Zvonimir Savić – posebni savjetnik predsjednika Vlade RH, Sandra Švaljek – zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke, Ljubo Jurčić – predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i Ana Knežević – predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača.

 

 

Na tribini se razgovaralo o pripremama koje je Hrvatska odradila u procesu uvođenja eura kao službene valute u RH, te je svaki gost sa svakog aspekta ocjenjivao koliko su pripreme kvalitetne i kako će se to odraziti na položaj građana.

 

 

Predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača naglasila je da građani nisu dovoljno i kvaliteno informirani, da je premalo pomoći za stariju populaciju, naročito oko podjele kalkulatora za preračunavanje valuta, kojih je premalo, na nemogućnost nabave kovanica eura i centa, jer nisu dostupni svim građanima, na probleme oko bankomata, mogućnosti povećanja cijena zbog zaokruživanja cijena u eurima.

 

 

Cijelu tribinu može se pogledati na poveznici https://www.facebook.com/europarl.hr/ 

 

Više objava iz ove kategorije…

Ukidaju li se fizički tokeni?

Ukidaju li se fizički tokeni?

Već duže vremena Zagrebačka banka obavještava svoje klijente da od 15. veljače 2024. neće biti moguće koristiti...

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content